Ik werd geboren op 31 december 1956 in Amsterdam. In mijn jeugd tekende ik al graag en veel. Na mijn gewone schoolopleiding zat ik anderhalf jaar op Academie Artibus te Utrecht (1975 - 1977).

Midden jaren tachtig ben ik enige tijd betrokken geweest bij (de decorbouw van) muziektheatergroep Taller Amsterdam. Eind jaren tachtig begon ik met olieverf te schilderen. Het meest leerde ik door te lezen, en me dat al werkend eigen te maken, bijvoorbeeld uit het bekende boek van Max Doerner. Later heb ik een tijdlang commercieel gewerkt, illustraties, visuals etc., maar ook wandschilderingen gemaakt.

Waar het me in mijn werk om gaat is de mogelijkheid die het geeft om iets wat alleen in je hoofd bestaat aan anderen te tonen. Het magische, symbolische, de dingen die alleen met beelden over te brengen zijn. 'The stuff that dreams are made on'. Het realisme in mijn werk is het gereedschap daarvoor.

Ik schilder met harsolieverf in lagen over elkaar heen na een acryl-onderschildering. Voor mij is het een zoeken naar de oude schildertechniek: alles is evenwicht: de toonwaardes tegen elkaar, de samenhang in de kleuren, transparant in halftonen en schaduwen, dekkend in de lichte delen.

Ook streef ik naar een zo sterk mogelijke compositie; daar begint eigenlijk het hele idee mee. Alles begint vaak met een terloopse schets.

Jeroen Bosch en Pieter Brueghel, de zeventiende-eeuwse meesters, en van hen dan speciaal Rembrandt, zowel als zovele 19e eeuwse schilders, maar ook het werk van
bijv. Pyke Koch inspireren me nog steeds.

Ik ben getrouwd en ben vader van een dochter (1993) en een zoon (1998). Ik woon en werk in Bussum.